Visszakerült másodfokra a lúgos orvos ügye
lugos.png

Visszakerült másodfokra a lúgos orvos ügye

  • MTI
  • 2017. június 13.

Belpol

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla határozatát és új másodfokú eljárást rendelt el a Kúria kedden annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.

Mint ismeretes, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója 2013 tavaszán megtámadta volt barátnőjét, Erikát, mert nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele; injekcióval elkábította és nemi szervére lúgot öntött, maradandó sérüléseket okozva ezzel. A gyanúsított csak 4 évvel később, idén tavasszal került előzetes letartóztatásba.

Az első fokon eljáró bíróság 2016 tavaszán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt négy év börtönre ítélte a vádlottat, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltotta orvosi hivatása gyakorlásától. Idén márciusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már a súlyosabban büntetendő életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette a történteket, továbbá magánlaksértés és kifosztás miatt is bűnösnek mondta ki a vádlottat, ezért kilenc év szabadságvesztésre ítélte, továbbá végleg eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.
Az ügyészség további súlyosításért, a védelem megalapozatlanság miatt az ítélet hatályon kívül helyezéséért és új elsőfokú eljárás lefolytatásáért fellebbezett a Kúriához. Miután az első- és a másodfokú döntés között a bűnösség kérdésében is volt eltérés, lehetőség nyílt a Kúria harmadfokú eljárására, amely kedden új eljárásra utasította a Fővárosi Ítélőtáblát.

Lassan kiderül, mit ér egy nő élete a bíróság előtt - A lúgos támadás másodfokon

A nők elleni erőszak felszámolásának világnapján kapott egy esélyt a lúggal leöntött áldozat, hátha igazságot szolgáltat a bíróság. November 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja. Péntek reggel kezdte tárgyalni a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon a „lúgos orvos” ügyét. Nehéz még egy olyan kegyetlen – nem halállal végződő – bűncselekményt említeni, mint amit dr. B.

Figyelmébe ajánljuk