Vitézy Dávid vitára hívja a főpolgármester-jelölteket

  • narancs.hu
  • 2024. március 20.

Belpol

Jelölttársait arra kérte, szabályos módon finanszírozzák a kampányukat, tartózkodjanak a személyeskedéstől, a lejáratástól, és ne tegyenek felelőtlen ígéreteket.

Vitézy Dávid legújabb Facebook-videójában adott hírt arról, hogy levelet írt Szentkirályi Alexandrának (Fidesz), Karácsony Gergelynek (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Brenner Kolomannak (Jobbik) és Grundtner Andrásnak (Mi Hazánk Mozgalom), vagyis a többi főpolgármester-jelöltnek, amelyben többek között vitára invitálta őket.

Vitézy levelében arra is kérte jelölttársait, hogy

  • tartsák be a hatályos jogszabályokat,
  • a kampányukat szabályos úton finanszírozzák, és ahhoz állami vagy önkormányzati forrást ne használjanak fel,
  • a kampánytámogatásokat átlátható módon gyűjtsék,
  • tartózkodjanak a személyeskedéstől, a lejáratástól és a sárdobálástól,
  • ne tegyenek felelőtlen ígéreteket,
  • az aktivistáik ne rongálják meg egymás plakátjait.

Mindemellett azt is kezdeményezi, hogy a jelöltek aláírásukkal "tegyenek hitet és vállalást a Budapesthez méltó politikai kultúra és a tisztességes kampány mellett".  A korábbi közlekedési államtitkár azt írta: bár számos kérdésben eltér a véleményük, hisz abban, hogy "a budapestiek sportszerű, tisztességes kampányt érdemelnek".

Mint ismert, Vitézy Dávid kedden jelentette be, hogy eldöntötte, elindul a főpolgármester-választáson az LMP támogatásával.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk