Vitézy és Szentkirályi visszalépését is méri az a cég, amely korábban Novák Katalin lemondását is monitorozta

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Belpol

Magyar Péter népszerűsége mellett.

Orbán Viktor mellett Magyar Péter népszerűségét, most pedig

a főpolgármester-jelölti verseny Karácsony-Vitézy, illetve Karácsony-Szentkirályi párosra szűkülését is méri az a kutatócég, amely februárban még azt vizsgálta, le kell-e mondania Novák Katalinnak

írja a hvg.hu. A lap szerint az Amarone Kft-hez köthető telefonos közvélemény-kutatáson azt is mérik, miként változnának Karácsony Gergely esélyei a június 9-i választáson, ha visszalépne Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid.

Azt a kérdést teszik fel, hogy: "Az alábbiak közül ön melyik jelöltet látná szívesen Budapest főpolgármestereként: Karácsony Gergely, Vitézy Dávid, Szentkirályi Alexandra, Grundtner Andás?"

Majd ezután még két kérdés hangzik el:

  • Karácsony Gergely vagy Vitézy Dávid?
  • Karácsony Gergely vagy Szentkirályi Alexandra?

A hvg.hu azt írja, ez az a közvélemény-kutató, amely állítása szerint a kormánynak vagy pártoknak közvetlenül nem dolgozik, mégis épp a Fidesznek fontos témákat szondázzák. A lap szerint a cégcsoporthoz tartozik a Call Express is, amely a kegyelmi botrány után azt mérte, le kell-e mondania a köztársasági elnöknek.

A telefonos közvélemény-kutatáson egyébként azt is megkérdezték:

  • Hová sorolná magát az alábbiak közül: következetesen baloldali, baloldali, inkább középen áll, jobboldali, következetes jobboldali.

De feltették azt a kérdést is, hogy a válaszadó szerint

  • Ma Budapesten inkább jó vagy inkább rossz irányba mennek a dolgok?
  • Ha Budapest helyzetére gondol, ön szerint mi az, ami a leginkább dühíti vagy aggasztja az itt élő embereket?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk