Vízgazdálkodásban állapodott meg Magyarország és Katar

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 21.

Belpol

Szijjártó Péter szerint a liberális mainstream támadása hozta közel a két országot.

Megállapodás született a kapcsolatok stratégiai együttműködési szintre emeléséről Magyarország és Katar között – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, aki azt is elárulta, hogy a vízgazdálkodás, mezőgazdaság és energetika voltak a megállapodás legfontosabb területei.

Szijjártó szerint ezzel gyakorlatilag a „jelenkor legfontosabb kihívásaira” keresik közösen a választ Katarral. Szóba került, hogy jelenleg Katar a világ első számú LNG-exportőre, és bár a kapacitásai jelenleg le vannak kötve, 2027-től egy politikai megállapodás alapján hazánk ellátásába is bevonható lesz a közel-keleti országból származó cseppfolyósított földgáz. A vízgazdálkodási és mezőgazdasági megállapodás részleteiről nem mondott semmit.

Beszámolt viszont egy nagy győzelemről is, amit szerinte a liberális mainstream felett arattak:

szerinte Katar és Magyarország is megállás nélkül kapja a „gátlástalan és megalapozatlan” támadásokat, a kölcsönös megértést a két ország között Szijjártó szerint erősíti, hogy mindketten „külső nyomásgyakorlással” szembesültek,

majd elmondta, megegyeztek abban is, hogy tárgyalóasztal kéne Ukrajna ügyében csatatér helyett.

A katari emír egyébként Orbán Viktornál járt, aki diplomáciai nagyüzemként írta le az elmúlt napokat. Ez főleg azt takarja, hogy közép-ázsiai diktatúrák vezetőit fogadta, de osztrák-magyar csúcsként hivatkozott például egy találkozóra azzal a Sebastian Kurzcal, akinek egykori osztrák kancellárként semmiféle hivatalos pozíciója nincs jelenleg, vád alatt áll Augsztriában és jelenleg amúgy Kaliforniában él családjával.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk