Vizi E. Szilveszter elismerte, hogy Palkoviccsal az MTA-tól elvett kutatóintézetek vezetéséről egyeztettek

  • narancs.hu
  • 2019. július 7.

Belpol

Keresik még a megfelelő embert.

"Igaz, hogy a miniszter úr felhívott. Kérte a segítségemet, hogy találjunk egy olyan személyt, aki erre alkalmas" – mondta Vizi E. Szilveszter az RTL Klub Híradójának arra a pletykára reagálva, amely szerint ő maga lehet a frissen létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője.

Ehhez a szervezethez kerülnek a Magyar Tudományos Akadémiából kiszakított kutatóintézetek.

A kedden elfogadott jogszabály szerint az új intézmény irányítását egy 12 fős testület végzi majd, amelybe 6-6 tagot delegál a kormány és az MTA.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat igazgatóját elvileg az MTA elnöke és Palkovics miniszter közösen választja, és a miniszterelnök nevezi ki.

Vizi E. úgy nyilatkozott az RTL-nek, hogy "Konkrét felkérésről nem volt szó", szerinte keresni kell még a megfelelő embert.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.