Völneren 83 milliót keresnek, de tovább praktizál ügyvédként

  • narancs.hu
  • 2022. október 4.

Belpol

A Blikk újságírója bekopogott hozzá a nyergesújfalui irodába, de nem nyilatkozott, az ajtót is bezárta.

Ügyvédként praktizál Nyergesújfalun Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy 83 millió forint kenőpénzt kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől – írja a Blikk.

Az államtitkár – aki korábban a megfigyelésekről is dönthetett – decemberben lemondott tisztségéről az ellene zajló eljárás miatt. A Blikk arra jutott, hogy a jogász végzettségű egykori politikus visszailleszkedett a civil életbe, ügyvédi irodája néhány házra van a nyergesújfalui városházától, a főutcán. A Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint a státusza aktív, tehát dolgozik, és mint egy ügyvédi kamarai tisztségviselő a lapnak elmondta, teljes joggal, hiszen bár kamarai vizsgálat, fegyelmi eljárás is indult ellene, azt felfüggesztik, amíg büntetőeljárás is zajlik. Ügyvédi tevékenységét akkor kellene felfüggesztenie a kamarának, ha vádat emelnének ellene öt évnél súlyosabb büntetési tételű szándékos bűncselekmény miatt – de még vádemelés sem történt.

Völner szakterülete a munkajog és a társasági jog, és a helyiek szerint ügyfélköre is van. A Blikk újságírója egy középkategóriás Forddal látta megérkezni az irodához az egykori politikust, akihez később bekopogott. Völner Pál, ahogy meghallotta, hogy interjút szeretnének tőle kérni, azt mondta, „Viszontlátásra!”, becsapta az ajtót, és kulcsra is zárta. 

A lap szerint végső soron érthető, hogy dolgozni próbál, hiszen legális bevétele korábban a politikából volt, és az utóbbi időben nem lehetett jövedelme. A rendőrség Völner családjának bankszámláit, részvényeit, ingatlanjait, autóit és céges üzletrészeit is zár alá vette.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk