Závecz Resarch: Nagyon beesett a Jobbik, 15 százalékról 10 százalékra estek vissza Vona nélkül

  • narancs.hu
  • 2018. július 25.

Belpol

Az elmúlt hónapok után nem is csoda.

Friss közvélemény-kutatással jelentkezett a Závecz Resarch, amelyből a legfigyelemreméltóbb mozzanat a Jobbik támogatottságának regisztrált változása volt.

A ZR ugyanis azt mérte, hogy a teljes népességen belül a májusi 15 százalék után most már csak 10 százalék támogatja. Ez elég egyértelműen összefüggést mutat Toroczkai László új mozgalmának/pártjának, a Mi Magunk létrejöttével, valamint Vona Gábor háttérbe vonulásával.

Itt még mindenki együtt

Itt még mindenki együtt

Fotó: MTI

A felmérésben az is szerepel, hogy a „30 év alattiak körében – ahol a Jobbiknak a legerősebb pozíciói voltak – a májusban mért 22-ről 11 százalékra esett a támogatók aránya, a harmincasok körében a korábbi 20 százalékról 13-ra csökkent a párt híveinek aránya. A diplomások aránya 16-ról 7 százalékra csökkent” – olvasható a hvg.hu-n.

Ahogy az is, hogy a „biztos pártválasztók körében a Fidesz 55 százalékon áll, viszont az aktív szocialista tábor miatt közelebb van egymáshoz a Jobbik és az MSZP: 13, illetve 10 százalékon állnak. Ebben a körben a DK 7, az LMP 5 százalékon áll, a Párbeszéd és a Kutya Párt is 3-3 százalékot ért el, a Momentum itt is egy százalékot kapott”.

Figyelmébe ajánljuk