Závecz Research: tovább csökkent a Fidesz és a Tisza Párt támogatottsága közti különbség

  • narancs.hu
  • 2024. október 11.

Belpol

A pártnélküliek aránya emelkedett a közvélemény-kutató szeptemberi mérése szerint.

A teljes népességet tekintve 300 ezer főre csökkent a különbség a Fidesz és a Magyar Péter vezette Tisza Párt szavazótábora közötti különbség a Závecz Research Intézet legfrissebb, szeptember végén-október elején készült közvélemény-kutatása szerint – írja a Telex.

A teljes népesség körében augusztus végén 26 százalékot ért el a Fidesz, most valamivel kevesebbre, 25 százalékra mérte a legnagyobb kormánypártot a Závecz. A Tisza Párt támogatottsága eközben 20 százalékról 21 százalékra emelkedett, vagyis a két párt között lévő 6 százalékpontos külöbség 4 százalékpontra csökkent.

A Závecz előző, augusztus végén publikált felmérése szerint még 500 ezer szavazóra volt a Tisza a Fidesztől.

A teljesen népesség körében a DK 5 százalékon, a Mi Hazánk 4, a Kétfarkú Kutyapárt pedig 3 százalékon áll a Závecz mérése szerint. Emelkedett a pártnélküliek aránya, 29 százalékról 32 százalékra.

A biztos szavazók körében is csökkent a Fidesz támogatottsága a Závecz mérései szerint. Augusztus végén 42 százalékon állt a Fidesz, most 39 százalékon, a Tisza viszont 33 százalékról 35 százalékra jött fel.

A biztos szavazók körében a DK 7 százalékon, a Mi Hazánk 5 százalékot állt a Závecznél, vagyis mindkét párt a parlamenti bejutási küszöb fölött volt ebben a felmérésben. A Kutyapárt 4 százalékra, a Momentumot 3 százalékra mérték a biztos szavazók között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szergej Tyimofejev orosz költő: „Nem tudom, hogy a kortárs orosz kultúra hogyan fogja túlélni ezt az őrületet”

Idén magyarul is megjelent Replika című kötete, aminek lettországi kiadásához egy üres füzetet is kaptak az olvasók. Az Orbita nevű művészeti kollektíva egyik alapítóját videóköltészetről, kreatív könyvtervezésről, a kétnyelvű irodalomról és az Ukrajna elleni háború miatt megszakadt oroszországi kapcsolatokról is kérdeztük.