Zsarolással vádolják a volt fideszes képviselőt

  • narancs.hu
  • 2019. május 6.

Belpol

Az iNdex szerint egy józsefvárosi képviselőről van szó.

A Fővárosi Főügyészség ma kiadott egy közleményt egy volt önkormányzati képviselő zsarolásáról, de nem nevezte meg, kiről van szó. Az Index az önkormányzat ügyeit jól ismerő forrásaitól úgy tudja, Balogh István Szilveszter az érintett, aki 2010 és 2017 januárja között volt Józsefváros képviselő-testületének tagja a Fidesz színeiben, majd váratlanul visszaadta mandátumát.

A vád szerint a 45 éves férfi még önkormányzati képviselőként százezer forintot kért a sértettől, arra hivatkozva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását, a házfelügyelő a kért összeget kifizette. A képviselő ezután 2016-ban több ízben megfenyegette a házfelügyelőt: ha nem fizet neki ismételten, akkor megakadályozza, hogy a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését meghosszabbítsák. Amikor nem jutott pénzhez, akkor a sértett megbízásának és a lakásbérletnek a megszüntetését helyezte kilátásba. Később mégsem kapott pénzt, a képviselői mandátuma pedig megszűnt.

A lemondás miatt időközit kellett kiírni, 2017 áprilisában zajlott az új választás, amelyen Balogh helyére ismét egy fideszes jelöltet választották meg.

Balogh ügyéről korábban már beszámolt több médium. Egy évvel ezelőtt  a HírTV közölte , hogy a rendőrség elrendelte a nyomozást Balogh István Szilveszter ellen, a 24.hu-t pedig kerületi fideszes források 2017 áprilisában arról tájékoztatták, hogy a képviselőt végül Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere szólította fel lemondásra, ám az ügy hátteréről akkor semmit nem hoztak nyilvánosságra.

Balogh az önkormányzati képviselőség mellett az Echo TV szerkesztő-riportere is volt, a 2017-es vagyonnyilatkozata szerint ezt a politikai munka mellett sem szüneteltette.

Figyelmébe ajánljuk