1,5 kilogramm kristályos anyagot foglalt le a rendőrség Taktaharkányban

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Bűn

A drog feketepiaci értéke 9 millió forint. 

1,5 kilogramm kábítószert foglaltak le Taktaharkányban a rendőrök, valamint 13 millió forintot– írja a police.hu

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársaival közösen csaptak le a háromfős társaságra, miután a kristály és a bankjegyek gazdát cseréltek. A férfiak mindegyikét meglepetésként érte, hogy illegális üzletüknek a rendőrök vetettek véget.

A droggal teli zacskó már a kocsi anyósülése mögött lapult, s arra várt, hogy az autóban lévő két díler elinduljon vele, miután az azért járó összeget átadták felső kapcsolatuknak. A jármű azonban nem ment sehova, és a bennülők is a földön végezték, miután a MEKTO akcióba lépett. Az utcán elfogott 46 éves szikszói és a 32 éves alsóvadászi férfi mellett bilincset kapott a 41 éves taktaharkányi férfi is. Őt házában fogták el, ahol a nyomozók további kábítószerrel teli csomagokat találtak, de volt ott többféle gramm-mérleg, több mint 13 millió forint készpénz, sőt egy éles lőfegyver is, hangtompítóval és lőszerekkel.

 
A kristályos anyag
Kép forrása: police.hu
 

A nyomozók a fent felsoroltak mindegyikét lefoglalták, majd az összességében mintegy 1,5 kilogrammnyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték meg. Az előzetes vélemény kimondta, hogy az anyag 3-CMC, vagyis idén, január 1-jétől már kábítószernek minősülő vegyület. Az akcióval a KR NNI-nek hatezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályoznia. Ennek a mennyiségű drognak a feketepiaci értéke mintegy 9 millió forint.              

A KR NNI miskolci osztálya mind a három férfit gyanúsítottként hallgatta ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mind a hármukat bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.  A KR NNI vagyonvisszaszerzés keretében a 41 éves taktaharkányi férfitől lefoglalta 50 millió forint értékű autóját is.

A kristály származásának és útjának teljesörű feltérképzése érdekében a nyomozás tovább folytatódik, így a közeljövőben várhatóan újabb elfogások és gyanúsítások várhatók, számolt be a police.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk