1,5 kilogramm kristályos anyagot foglalt le a rendőrség Taktaharkányban

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Bűn

A drog feketepiaci értéke 9 millió forint. 

1,5 kilogramm kábítószert foglaltak le Taktaharkányban a rendőrök, valamint 13 millió forintot– írja a police.hu

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársaival közösen csaptak le a háromfős társaságra, miután a kristály és a bankjegyek gazdát cseréltek. A férfiak mindegyikét meglepetésként érte, hogy illegális üzletüknek a rendőrök vetettek véget.

A droggal teli zacskó már a kocsi anyósülése mögött lapult, s arra várt, hogy az autóban lévő két díler elinduljon vele, miután az azért járó összeget átadták felső kapcsolatuknak. A jármű azonban nem ment sehova, és a bennülők is a földön végezték, miután a MEKTO akcióba lépett. Az utcán elfogott 46 éves szikszói és a 32 éves alsóvadászi férfi mellett bilincset kapott a 41 éves taktaharkányi férfi is. Őt házában fogták el, ahol a nyomozók további kábítószerrel teli csomagokat találtak, de volt ott többféle gramm-mérleg, több mint 13 millió forint készpénz, sőt egy éles lőfegyver is, hangtompítóval és lőszerekkel.

 
A kristályos anyag
Kép forrása: police.hu
 

A nyomozók a fent felsoroltak mindegyikét lefoglalták, majd az összességében mintegy 1,5 kilogrammnyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték meg. Az előzetes vélemény kimondta, hogy az anyag 3-CMC, vagyis idén, január 1-jétől már kábítószernek minősülő vegyület. Az akcióval a KR NNI-nek hatezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályoznia. Ennek a mennyiségű drognak a feketepiaci értéke mintegy 9 millió forint.              

A KR NNI miskolci osztálya mind a három férfit gyanúsítottként hallgatta ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mind a hármukat bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.  A KR NNI vagyonvisszaszerzés keretében a 41 éves taktaharkányi férfitől lefoglalta 50 millió forint értékű autóját is.

A kristály származásának és útjának teljesörű feltérképzése érdekében a nyomozás tovább folytatódik, így a közeljövőben várhatóan újabb elfogások és gyanúsítások várhatók, számolt be a police.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.