Késsel próbált meg bejutni a Dohány utca zsinagógába egy külföldi férfi

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Bűn

Mivel az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK azonosította és fogta el a 29 éves lengyel állampolgárt.

Egy késsel felfegyverkezett férfi próbált meg bejutni a Dohány utcai zsinagóga területére hétfő este – írja a hvg.hu Mazsihisz honlapjára közzétett információk alapján.

A lengyel állampolgárságú férfi terepszínű ruhát viselt, és úgy tudni, hosszasan telefonált, mielőtt megpróbált bejutni a zsinagóga területére. Ez egyébként nem sikerült neki, mivel a kapuk zárva voltak.

A férfi motivációi egyelőre nem ismertek. A rendőrség keddi közleménye szerint, mielőtt megpróbált volna bejutni a zsinagógába, az elkövető félmeztelenre vetkőzött. Ez a hvg.hu birtokába került felvételen is látszik, ahogy az is, hogy a férfi egy késnek látszó tárgyat fog a kezében.

A rendőrség arról is beszámolt, mivel az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK felderítői kiterjesztett környezeti adatgyűjtés során azonosították, majd műveleti egységük egy, a zsinagóga közelében található hostelben elfogta a 29 éves lengyel állampolgárt.

A rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a firfit, akit őrizetbe vettek, majd indítványozták a letartóztatását. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk