15 millió forint értékű kábítószert foglaltak le rendőrök a harmadik kerületben

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 6.

Bűn

Házkutatást tartottak, amelynek során 3,7 kilogramm marihuánát találtak.

Az óbudai nyomozók több mint tizenöt millió forint értékű kábítószert foglaltak le a 38 éves budapesti férfi lakásán – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. szeptember 3-án az esti órákban a Királyok útján lévő címre kimentek és az ott lakó 38 éves férfit elfogták. A rendőrök a lakásban kábítószerek porciózásához, adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, valamint kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket találtak. A kutatás során 3,7 kilogramm marihuánára bukkantak, amelynek egy része már ki volt porciózva, valamint a marihuánán kívül további 140 gramm növényi maradványt, két ecstasy tablettát, és egy LSD bélyeget, valamint több mint 500 ezer forintot is.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz.Vilmost kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A házban tartózkodó T. László Sándort, és T. László Zsoltot a nyomozók szintén előállították, és a mintavételt követően – amely pozitív eredményt mutatott – kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben. A két férfi szabadlábon védekezik. A lefoglalt – feltehetően kábítószernek minősülő anyagok – feketepiaci értéke az előzetes becslések alapján meghaladja a tizenötmillió forintot.

Figyelmébe ajánljuk