18 év után hétfőn szabadul a börtönből Kaiser Ede

  • narancs.hu
  • 2020. május 30.

Bűn

Tévesen ítélték el a brutális móri bankrablásért.

Hétfőn délelőtt szabadul a Kozma utcai gyűjtőből az idén 45 éves Kaiser Ede, akit először jogerősen életfogytiglani fegyházra ítéltek a móri mészárlásért, majd felmentettek, ám sorozatos fegyveres rablásért 18 év fegyházat kapott, írja a Magyar Nemzet.

A móri bankfiókot 2002 májusában rabolták ki, a rablók megöltek 8 embert.

Hajdú Lászlót és Kaiser Edét 2002 júliusában vették őrizetbe, a nyomozás végére 2004-ben a rendőrség arra jutott, hogy Kaiser egy, Hajdú pedig hét embert ölt meg. Hajdút aztán mégis csak a fegyverek beszerzésével vádolták meg, ezért 15 évet kapott, Kaiser pedig életfogytiglant. Mindketten tagadták, hogy közük lenne a móri rabláshoz. Más rablásokat bevallottak.

2007-ben, amikor egy civil az erdőben véletlenül megtalálta a fegyvereket, előkerültek a valódi tettesek is, Nagy László és Weiszdorn Róbert. Előbbi öngyilkos lett a börtönben, utóbbit 2010-ben 40 év minimálisan letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Kaiser tavaly azt mondta a Borsnak, első útja a szüleihez vezet majd, megoldott a lakhatása, és a jövőben szeretne fiataloknak segíteni nyilvánosan a saját példájából okulva.

Figyelmébe ajánljuk