A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a 24 éve eltűnt Till Tamás holttestét találták meg Baján

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 3.

Bűn

Emberölés gyanúja miatt folyik nyomozás az ügyben.

A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves fiú, Till Tamás holttestének maradványait találták meg június végén a nyomozók Baján – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Kovács Gábor, a megye bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes online sajtótájékoztatóján elmondta: a nyomozóhatóság a birtokába jutott információk ellenőrzésekor 2024. június 30-án egy bajai lakóépület egyik mellékhelyiségében a betonozott talaj alatt gyermekméretű emberi maradványokat talált. A rendőrség a Nemzeti Szakértői és Kutató Központtól a csontvázlelet genetikai vizsgálatát kérte, amelynek eredményét a napokban kapták meg. A rendőr alezredes tájékoztatása szerint

a DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolja, hogy a csontváz a 2000. május 28-án Baján eltűnt gyermekkorú Till Tamásé.

A körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján az is megállapítható, hogy a fiú erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye, ezért az ügyben emberölés gyanúja miatt folytatnak nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk