A román rendőrségnek a caracali gyilkosság után jutott eszébe, hogy tilos a stoppolás

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 10.

Bűn

Elkezdték a stopposokat felvevő autósokat büntetni.

A román rendőrség miután egészen elképesztő módon, hibát hibára halmozva kezelte a caracali gyilkosság ügyét, elővett egy 2015-ben elfogadott jogszabályt, és azt váratlanul elkezdte számon kérni.

Sokkolta Romániát július végén az az eset, mely során egy 15 éves lányt, aki csak a caracali iskolájából akart hazajutni stoppal a nyolc kilométerre fekvő Dobroslovenibe, az autós, aki felvette elrabolta, megerőszakolta, és megölte.

A lány a fogvatartóitól háromszor is felhívta a rendőrség segélykérő számát, de állítólag nem tudták bemérni a hívás helyét. A rendőrök csak azután nézték vissza a biztonsági kamerák felvételeit a stoppolás helyszínéről, hogy három lehetséges helyszínre feleslegesen szálltak ki. A kamerafelvételeken látható autó rendszámának beazonosítása után vonult csak ki a hatóság ahhoz a házhoz, ahol a lányt fogvatartották. De  úgy tudni, ekkor is több mint három órát vártak, amíg megkapták a házkutatási engedélyt.

A lány első segélyhívása után 19 órával hatoltak be a házba.

Azóta kiderült, a bűntettet egy sorozatgyilkos, Gheorghe Dincă követhette el.

A Főtér.ro beszámolója szerint e törvény szerint taxisengedély nélkül egyetlen járműtulajdonos sem szállíthat pénzért utasokat. Az ezt megszegő sofőrök 1000-től 5000 lejig terjedő bírságra számíthatnak.

Mihai Fifor belügyminiszter közölte, hogy a közlekedési rendőrség átfogó ellenőrzésekbe kezdett, hogy fülön csípje az illegális fuvarozókat.

Az elmúlt héten 491 szabálysértés történt.

Neked ajánljuk