"A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai"

  • narancs.hu
  • 2019. július 19.

Bűn

Összevertek 4 fiatalat a Balaton Soundon.

„Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott” — mesélte a 24.hu-nak egy fiatal, aki jelen volt akkor, amikor minden valószínűség szerint származásuk miatt vertek meg egy négyfős társaságot Zamárdiban. A portál szerint az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaság a Balaton Soundon szórakozott, egy szóváltás után viszont egy nagyobb társaság összeverte őket.

A portálnak adott névtelen nyilatkozatokból idézünk.

"Július 7-én éjfél és egy óra között történt az eset. Az öcsém hívott telefonon, hogy jöjjek azonnal a Sound felirathoz, mert beléjük kötött egy tizenöt fős csoport. Azt mondta, elmenekülni sem tudnak, mert körbeállták őket. Miközben rohantam hozzájuk, kiabáltam az egyik biztonsági őrnek, hogy jöjjön segíteni, de rám sem hederített."

"Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tőrt el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt."

„Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott.”

A fesztivált szervező Sziget Zrt. később ígért választ a portálnak. A Siófoki Rendőr-főkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt, a budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?