Bántalmazták Pócs János fideszes képviselő lányát

Bűn

A fiatal nő egy társasággal szórakozott házuk udvarán, amikor rájuk támadtak.

A történtekről Pócs János számolt be közösségi oldalán. Mint írta: "A helyi álhírek és a bűnelkövetők bejegyzéseivel szemben közlöm a tényeket: 2021.08.14-én éjjel az otthonom udvarán 15 fiatal zártkörű rendezvényt tartott, mialatt 3 személy behatolt a helyszínre és bántalmazták a lányomat és a rendezvény résztvevőit. A konfrontáció részleteit a rendőrségnél lévő videofelvétel bizonyítja. Köszönöm a rendőrség gyors és hatékony beavatkozását!"

Korábban több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy Pócs János nemrég konfliktusba keveredett Jászapátiban helyiek egy csoportjával. A Telex június elején arról írt, verekedés volt a városban, a fideszes képviselőt megfenyegették, a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást. A történtek előzménye az volt, hogy egy több száz fős bulit tartottak Jászapátiban egy a környéken ismert mulatós zenésznél. A szomszédok jelezték, hogy zavarja őket a hangoskodás, és Pócs Jánost is segítségül hívták. A képviselő fokozottabb rendőri intézkedést kért, mert az egyik szomszédot megverték. Pócs szerint a zenész, akit tudomása szerint a rendőrök elvittek, meg is fenyegette őt.

Az eset után a Mi Hazánk demonstrációt szervezett a városba. A képviselő erre regálva azt írta Facebook-oldalán, "az elmúlt napokban, Jászapáti kapcsán méltatlan támadás érte a polgármestert, a rendőrséget, a kormányt és a város tisztességes lakóit. A szélsőséges indulatkeltőkkel szemben ki fogok állni, és politikai, vallási hovatartozástól függetlenül a tisztességes embereket meg fogom védeni!" Hozzátette: "A különböző gárdisták és önkéntesek semmit nem oldanak meg! Ugyanis a gyűlöletkeltő felvonulások indulatokat gerjesztenek, olajat öntenek a tűzre. ️Az indulatkeltők jönnek-mennek, mi viszont maradunk!"

A szélsőjobbos Fidesz-szimpatizáns párt felvonulása ellen roma szervezetek is tilakoztak, ahogy arról a Mérce beszámolt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk