BBC: Aktív bombafenyegetést vizsgálnak a Capitolium közelében

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Bűn

Egy férfi a könyvtár elé parkolt autójával és azt állította, bomba van nála. Később megadta magát a rendőröknek, és letartóztatták.

A rendőrség "aktív bombafenyegetést" vizsgál a washingtoni Capitolium épület közelében - írja a BBC.

A rendőrség a Kongresszusi Könyvtár közelében, a Capitolium épületével és a Legfelsőbb Bírósággal szemben figyelt fel egy gyanús autóra, jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a jármű vezetőjével.

A férfi a járdán leparkolta a járművet, majd amikor a rendőrök számon kérték, azt állította, hogy bomba van nála. A Capitolium rendőrfőkapitánya azt nyilatkozta, hogy tárgyalói keményen dolgoznak, hogy békés megoldást találjanak az esetre.

Egyelőre a sofőr indítékai ismeretlenek, de közben már több irodaházat evakuáltak. A Capitoliumban nyári szünet van, az épületben viszont néhányan azért vannak.

Frissítés: A férfi körülbelül egy óra után megadta magát, a rendőrök letartóztatták. A Washington Post beszámolója szerint a robbanószerkezetet vizsgálják, a férfi indítékairól egyelőre nem közöltek információt, csak  annyit árultak el, hogy  a tárgyalás során Joe Bidennel akart telefonon beszélni, és a közelmúltban több tragikus családi esemény érte.

(444.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk