Bíróság: nem történt bűncselekmény Orbán pisai kitérőjének ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 21.

Bűn

Nincs itt semmi látnivaló. 

A miniszterelnök pisai repülőútja kapcsán indult ügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség eljárást bűncselekmény hiányában megszüntető határozatával – közölte az ügyészség

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő márciusban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt, ugyanis egy honvédségi repülőgép hivatalos egyiptomi útjáról visszatérve ezer kilométeres kitérőt tett Pisában, hogy Orbán Viktor feleségével Firenzében és Velencében magánjellegű programon vegyen részt. A képviselő állítása szerint ez 3-4 millió forintba kerülhetett az adófizetőknek. 

Feljelentését az ügyészség először elutasította, viszont a bíróság utasítására mégis lefolytatta a nyomozást. Az ügyészség megszüntette a nyomozást júliusban, ugyanis álláspontja szerint a Magyar Honvédségnek nem kell figyelembe vennie a költségeket az utak szervezése során, így nem követhettek el hivatali visszaélést. Hadházy panaszt nyújtott be, melyet a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 18-án elutasított. 

 

 

Az indoklás szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján pedig a miniszterelnök pisai utazásával összefüggésben a rendes gazdálkodás követelményét sértő vagyonkezelői kötelezettségszegésre utaló adat nem merült fel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk