Bocsánatot kért az ausztrál kormányfő a nőtől, akit megerőszakoltak a canberrai parlamentben

  • narancs.hu
  • 2021. február 16.

Bűn

Hivatalos feljelentést nem tett, mert félt, ártana a karrierjének. 

Bocsánatot kért kedden Scott Morrison ausztrál kormányfő attól a nőtől, aki azt állítja, két évvel ezelőtt megerőszakolták az ausztrál parlament épületében.

A nő hétfőn mondta el egy hírportálnak és a Channel 10 televíziónak, hogy 2019 márciusában megerőszakolta őt egy kollégája, aki szintén a kormányzó Liberális Pártnak dolgozott.

Az eset Linda Reynolds jelenlegi védelmi miniszter irodájában történt, a támadót név szerint nem nevezte meg a nő.

Állítása szerint jelentette a bűntényt a rendőrségnek áprilisban, de akkor végül úgy döntött, nem tesz hivatalos feljelentést, mert aggódott amiatt, hogy az árthat a karrierjének.

A canberrai rendőrség megerősítette, hogy 2019 áprilisában tudomásukra jutott az ügy, de feljelentés nem történt.

Morrison kedden bocsánatot kért, és azt ígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. "Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie" - hangoztatta a miniszterelnök.

A bocsánatkéréshez Linda Reynolds is csatlakozott. Az eset idején ő a védelmi ipari miniszter volt, két hónappal később lett védelmi miniszter Morrison kormányában.

A Liberális Pártot már számos vád érte korábban azzal kapcsolatban, hogy egyes képviselői elfogadhatatlan módon viselkednek a nőkkel. Tavaly például Alan Tudge akkori bevándorlásügyi miniszter ellen tett panaszt a párt egyik munkatársa zaklatás miatt. Tudge tagadta a vádakat. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk