Egy férfi tüzet nyitott Koszovóban egy iskolabuszra

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 27.

Bűn

Két gyerek és egy felnőtt halt meg a támadásban. 

Bosszúból cselekedhetett az a fiatal férfi, aki péntek este tüzet nyitott Koszovóban egy iskolabuszra, megölve két gyereket és egy felnőttet – közölte a Kurir című helyi lap. 

A Kurir értesülése szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat. A sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta a járműről. A fiatal férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból – tette hozzá a lap. 

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben. 

Az eset Gllogjan településen történt. A golyózáporban életét vesztette a buszsofőr és egy 17, illetve egy 19 éves diák. A maszkot viselő elkövető elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresi őt a rendőrség. 

A helyi sajtó értesülései szerint a buszon utazó diákok albán nemzetiségűek voltak. 

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki elszakadását Szerbiától, amit Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Míg a világ több, mint száz országa elismeri Koszovó függetlenségét, Szerbiához hasonlóan Oroszország szerint sem független államról van szó. 

Kedves Olvasónk! 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért! 

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. 

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. 

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

 

Figyelmébe ajánljuk