Első fokon négy és fél évet kapott szexuális erőszakért a volt rendőr

Bűn

Zárt tárgyalás után kétrendbeli szexuális erőszak és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt négy és fél éves börtönbüntetést kapott a 70 éves kötegyáni férfi a Gyulai Járásbíróság kedden született elsőfokú ítélete szerint. A bírósági tárgyalássorozat közben, 2020 decemberében, újabb szexuális bűncselekményekkel gyanúsították meg az egykor a Gyulai Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő B. M.-et.

Még 2019. augusztus végén saját udvarára csalta be, majd és házában fajtalankodott egy akkor 8 éves kisfiúval B. M.  a Békés megyei Kötegyánban – számoltunk be a fejleményekről még tavaly. Az eseményekről elsőként 2019 szeptemberében a Beol.hu adott hírt. A hírportálnak a kisfiú anyja mesélt a történtekről, akinek férje Kecskeméten dolgozik, és havonta csak egyszer tud hazamenni.

A gyerekek és barátaik a játszótérre mentek minden délután és este fél 8-ra értek haza. Egyik alkalommal a kisfiú nem ment időre haza, de ekkor az anyja még nem gondolt semmi rosszra. Másnap a fiú jelezte, megint elmegy a többi gyerekkel, de megint nem tért haza a megbeszélt időre, ezért az anyja utánament a játszótérre, ahol nem találta a fiát. A gyerek játszótársai azt mondták: „lehet, hogy az öreg bácsinál van.” A nő elment a nyugdíjas férfihoz, elhozta onnan a gyerekeket, mert az övén kívül mások is voltak ott. 

Pénzt is ígért a gyerekeknek

Így derült ki, amit addig nem sejtett senki. Az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. A kisfiúról a házban a nadrág „lekerült”. A nyugdíjas férfi fajtalankodott a gyerekkel, akinek a testvérével is próbálkozott. Állítólag pénzt is ígért nekik.

A férfit előbb őrizetbe vették, majd elrendelték előzetes letartóztatásba helyezését, az utóbbi hónapokban pedig bűnügyi felügyelet alá került.

A büntetőügy során a kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, igaz, amit a kisfiú állít. „Nincsenek szavak arra, hogy mit érez egy olyan szülő, akinek gyermekét bántották” – nyilatkozta ekkor az anya.

Újabb pedofilgyanú

A Gyulai Járási Ügyészség június 12-én emelt vádat a Gyulai Járásbíróságon a férfi ellen, akinek a büntetőtárgyalása a sértett kiskorúak személyiségi jogainak védelme miatt zárt ajtók mögött kezdődött meg 2020 őszén. Több tárgyalási napot követően a 2020. december 5-én a Sarkadi Rendőrkapitányság szeméremsértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette B. M-et, aki ekkor szabadlábon, bűnügyi felügyelet mellett védekezett a korábbi pedofil bűncselekményei miatt.

Lapunk írta meg, hogy a férfi a gyanú szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú ellökte magától a férfit, és hazament. A rendőrség a Gyulai Járási Ügyészségen előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására. Ám erre végül nem került sor.

Zárt tárgyalás és indoklás

A Gyulai Járásbíróságon folyó per a kiskorúak érintettsége miatt szigorú korlátozások mellett zajlott. Nem csupán a tárgyalás volt zárt, hanem a keddi határozathozatalt követően lapunk tudósítója az ítélet indoklását sem hallgathatta meg a gyerekek személyiségi jogainak védelme miatt. Az ítéletből azonban kitűnik, hogy a bíróság a váddal megegyezően ítélte meg a történteket, s ezért

kétrendbeli szexuális erőszak és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt négy és fél év börtönnel sújtotta a kötegyáni férfit.

Egyúttal öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá közel 1 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte. Az ítélethirdetésről ugyancsak beszámoló Telex szerint ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és a védője viszont felmentésért fellebbeztek. Az ítélet így nem jogerős.

Figyelmébe ajánljuk