Gyárfás Tamás nem köt alkut a Fővárosi Főügyészséggel

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 12.

Bűn

Az ügyvédje szerint Gyárfás ártatlan.

12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől való eltiltást kaphatna Gyárfás Tamás, ha beismerő vallomást tenne, közölte a Fővárosi Főügyészség. A vád szerint több mint 20 évvel ezelőtt Gyárfás kérte fel Portik Tamást arra, hogy ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót, aki Gyárfás konkurense volt.

A 24.hu ezzel kapcsolatban megkereste Gyárfást, aki nem nyilatkozott, az ügyvédje, Zamecsnik Péter viszont a lapnak elmondta, hogy:

"Az köt alkut, akinek érdekében áll. Gyárfás úrnak nem áll érdekében alkut kötni egy olyan cselekményre, amit nem követett el."

A Fővárosi Főügyészség még július végén emelt vádat Gyárfás ellen, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt. Erről bővebben az alábbi cikkben írtunk.

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

Kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt. Felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt Gy. Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte a főügyészség kedden az MTI-vel. A vádirat szerint Gyárfás Tamás, aki az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, és a sértett, Fenyő János között az "1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki".

Figyelmébe ajánljuk