Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

  • narancs.hu
  • 2019. július 30.

Bűn

Kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt.

Felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt Gy. Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte a főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint Gyárfás Tamás, aki az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, és a sértett, Fenyő János között az "1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki".

Hozzátették: a vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. 1997 szeptemberében megbízott a gyilkossággal egy az éjszakai életből közismert személyt, aki azt 12 millió forintért vállalta, de miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

A vád szerint Portik a megbízást elfogadta, és rávette - az emiatt időközben jogerősen elítélt – Josef Rohácot a sértett megölésére.

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.

Csődbe ment Ukrajna

  • narancs.hu

Technikai csődbe került Ukrajna, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán aláírta azt a határozatot, amely lehetővé teszi egy külföldi adósság törlesztésének felfüggesztését.