Hajléktalanokat vert és sokkolt két mohácsi rendőr

  • narancs.hu
  • 2021. február 23.

Bűn

Felfüggesztettek két rendőrt Mohácson, állítólag kamera rögzítette, ahogy hajléktalanokat vernek. 

Azonnali hatállyal felfüggesztették a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét, mert szolgálatban összevertek két hajléktalant - írja a Blikk. 

A lap úgy tudja, a mohácsi kapitányságon a Terrorelhárítási Központ emberei vitték el bilincsben a próbaidős rendőr őrmestert és törzsőrmestert, akik korábban két mohácsi hajléktalant is összevertek.

A Blikknek az egyik megvert hajléktalan férfi azt mondta, egyik éjszaka a rendőrök azzal kötöttek bele, hogy a kése egy centivel hosszabb a megengedettnél, majd elkezdték ütni és rugdosni. Elmondása szerint az egyik rendőr elektromos sokkolóval próbálta megbénítani, a pisztolyát is ráfogta. 

A lap úgy tudja, bár szúrópróbaszerűen ellenőrzik a szolgálati autók fedélzeti kameráinak felvételét, a két járőrt más ügy miatt már figyelték, a veréseket pedig rögzítették a fedélzeti kamerák is. 

A lap úgy tudja, a két rendőr beismerő vallomást tett, felfüggesztették őket, és szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a pénzbüntetéseket nem fizette be.

A Blikk úgy tudja, az érintett törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidős, nemrégiben jött ki az iskoláról. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. 

A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.

Figyelmébe ajánljuk