Hatóság félrevezetésért emeltek vádat egy volt rendőr ellen, aki a polgármester férje

  • B. T.
  • 2021.12.02 13:44

Bűn

Tavaly arról tett bejelentést egy kötegyáni férfi, hogy a veszélyhelyzeti intézkedések ellenére a helyi kocsma nyitva van. Mivel ez nem bizonyult igaznak, most ellene emeltek vádat.

A Gyulai Járási Ügyészség kétrendbeli szabálysértési eljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves kötegyáni férfi ellen - közölte a Narancs.hu érdeklődésére a Békés Megyei Főügyészség a közelmúltban. A vádirati tényállás a szerint a büntetlen előéletű férfi először 2020. március 20-án, majd 2020. november 13-án tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik kötegyáni italmérő helyen nem tartják be a veszélyhelyzet idejére érvényes korlátozásokat. A hátsó helyiségben a vendégeket szeszesitallal kiszolgálják, ráadásul jelzése idején is többen tartózkodtak a kocsmában.

A veszélyhelyzet idején érvényesülő védelmi intézkedések megszegése szabálysértésnek minősül. Azonban a bejelentéseket követő rövid időn belül a helyszínre érkező rendőrök egyik esetben sem tapasztaltak jogsértést. A névtelenül bejelentést tevő vádlott mindkét esetben szabálysértés elkövetésével vádolt ismeretlen személyt, amellyel a vádirat szerint elkövette a kétrendbeli szabálysértési eljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségét. A valótlan tartalmú bejelentéseket a vádlott mobiltelefonon tette, a nyomozás során a hívószám alapján jutott el a rendőrség az elkövetőhöz. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a férfival szemben – tárgyalás tartása nélkül – büntetővégzés meghozatalával pénzbüntetést szabjon ki a Gyulai Járásbíróság.

Az eset érdekessége, mint azt lapunk megtudta, hogy a valótlan bejelentést tett és most vádlott férfi korábban rendőr volt, egyben a kötegyáni fideszes polgármester férje. Azt nem tudni, milyen érdeke fűződött ahhoz, hogy valótlan bejelentést tegyen.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk