Hűtőkbe mászott be, másfél hónap után elkapták

  • narancs.hu
  • 2023. július 19.

Bűn

A 22 éves kiskunhalasi férfi azt állította, kristályozott, és úgy képzelte, a hűtőszekrény „térkapu”.

Egy kiskunhalasi pékségben június elsején, hajnalban egy férfi az eladó rémületére kidobálta az egyik hűtőből az árut, bemászott és magára csukta az ajtót – írja a police.hu.

A pékség eladója megpróbált szót érteni a hűtőben lévő emberrel, de nem boldogult vele. A férfi később saját elhatározásából ment el. Több tízezer forintos kárt okozott az áruk szétdobálásával.

Azon a napon még két ugyanilyen esetet jelentettek be a kiskunhalasi kapitányságon. A férfi egy dohánybolt hűtőjébe vackolódott be, majd egy élelmiszerbolt tejhűtőjébe. Mindkét üzletben közel százezer forintos rongálási kárral járt az akciója.

Július 16-án már egy magánházba akart bejutni a hűtőrém, de a bejárati ajtónál a tulajdonos megzavarta, ezért elmenekült. Aznap este egy benzinkútnál próbálkozott. Megrongálta az ablakot, de az eladótérbe nem sikerült bejutnia.  

Július 17-én, hétfőn bemászott egy családi ház udvarára, letépte a redőnyt az egyik ablakról, bement a konyhába. Kidobálta a hűtő tartalmát a földre, és megpróbált bemászni, amikor a ház tulajdonosa a konyhába ért. Dulakodtak, aztán a behatoló látta, nem boldogul. Elmenekült, a kerítésen kimászva.

A rendőrök másnap elfogták a 22 éves gyanúsítottat. Kihallgatásán nem tagadta, hogy bemászott a hűtőkbe. Azt mondta, kristályt fogyasztott, és emiatt képzelhette azt, hogy a hűtők „térkapuk”. A rendőrök szakértő segítségével vizsgálják, hogy tényleg kábítószert vagy valamilyen pszichoaktív anyagot fogyasztott-e, amikor a hűtőkbe mászott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte a police.hu-n, hogy az új típusú drogok különösen veszélyesek, mert összetételük ismeretlen, bizonytalan eredetű anyagokból készülnek, azt sem lehet tudni, milyen hatással vannak az emberi szervezetre, a pszichére, és előfordulhat, hogy az is az életével fizet, aki csak kipróbálja őket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk