HVG: Elfogták az egyik legismertebb magyar őrző-védőt

  • narancs.hu
  • 2021. június 8.

Bűn

Tóth Csaba húsz éve biztosít focimérkőzéseket, a nyilvánosság azonban a Városligetért folytatott harc közben ismerhette meg. Most őt és több társát is gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják.

Hétfő hajnalban őrizetbe vették a többek között futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert Tóth Csabát – írja a hvg.hu.  A Ligetben zajló beruházáso k- botránytól sem mentes - őrzésénél Tóth volt az őrök hangadója, a ligeti tüntetők velük kerültek konfliktusba.

A lap úgy tudja, hogy a férfit egy velencei ingatlanában vették őrizetbe hétfő hajnalban. De nemcsak őt, hanem másokat is, gazdasági jellegű bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Információikat több, egymástól független forrás is megerősítette.

Tóth leginkább arról híres, hogy két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben.- és módszereiről a sajtóban is szívesen beszél. Óriási a tekintélye az éjszakai életben.

Neve felbukkant a Borkai-ügyben is, mert tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg Borkaiékat. Tóth és üzlettársa, Mikó István volt az, aki elvette "Borkai-felvételeket" attól az M. Richárdtól, akihez azok szintén elkerültek még jóval azelőtt, hogy 2019-ben a Borkai-botrány kirobbant. M. Richárdnak az az F. Gábor adta, aki gyanúsított a Borkai-ügyben.

 

(Címlapképünk illusztráció.)

Figyelmébe ajánljuk