Jogerős: 30 év börtönre ítélték a Teréz körúti robbantót

  • narancs.hu
  • 2019. március 12.

Bűn

Nem fellebezhet.

Kedden, a második tárgyalási napon már jogerős ítéletet is hirdettek a Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely ügyében.

Az ítéletet az Index beszámolója idézi, eszerint:

"terrorcselekmény előkészítéséről terrorcselekmény bűntettre változtatták a korábbi ítéletet, és 30 évre súlyosították a legkorábbi szabadon bocsátást. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs."

A bírói induklás szerint bizoyítást nyert, hogy a robbanószert P. László Gergely készítette és robbantotta fel.

Perdöntő bizonyíték volt P. László Gergely beismerő vallomása, annak ellenére, hogy később visszavonta azt. Ráadásul még a megvádolás előtt egy Mi tettük... kezdetű levelet küldött a Belügyminisztériumnak cselekedetéről. A férfiről készült szakértői vélemények egyértelműen beszámíthatónak nyilvánították. A tárgyi bizonyítékok - a férfi otthonában talált robbanószer-készítéséhez szükséges eszközösk és anagyok, valamit a robbanás helyszínén talált táska- és vezetékmaradványokról vett DNS-minták - is igazolták a bűnösségét.

A 27 éves férfit tavaly még 25 évre (életfiogytiglani fegyházbüntetésre) ítélték első fokon, ezt súlyosították most 30 évre: P. Lászlónak fegyházban kell letöltenie a büntetést.

 

A rendőrség közzétette a Teréz körúti robbantásról készült videót

A térfigyelő kamera felvételén a gyanúsított 16:50-kor foglalja el leshelyét (a képernyő jobb felső sarkában), és szinte közvetlenül utána, alig egy perccel később már megjelenik a két rendőr. A robbantás után, a videó utolsó perceiben a gyanúsított nyugodt tempóban elsétál a földön fekvő rendőrök mellett. A robbantás 7 tiszapolgári Geoda Érdekes, amit mondasz.

Figyelmébe ajánljuk