Jutalomban részesültek a rendőrök, akik megállították a kétszázzal repesztő félőrültet az M2-esen

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 18.

Bűn

Pest vármegye rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert.

A rendőrség köszönetét fejezte ki annak a két őrmesternek, akik augusztus 1-jén filmbe illő manőverrel állítottak meg egy rendszám és jogosítvány nélkül száguldozó gyorshajtót az M2-esen. A Dunakeszi közelében stoppolt férfit már ismerték a rendőrök, és belemenéssel tudták csak megállásra kényszeríteni. A flipflop papucsban hajtó sofőr letartóztatása közben is azt ordította a rendőröknek, hogy megdöglenek.

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” - kommentálta Gál Zsombor a történteket. A rendőrség parádés beszámolóban adott hírt az esetről.

Bár egy Telex-cikk nyomán elterjedt, hogy a rendőrök akciója akár szabályellenes is lehet, erről nincsen szó. Az üldözési jelenet után belső vizsgálat indult a rendőrségen, kedden már tudni lehetett, hogy a vizsgálat szerint nem hibáztak a gyorshajtót üldöző rendőrök. A reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgázott rendőröket Lauda Zoltán r. dandártábornok 2023. augusztus 16-án méltatta, intézkedésükért az általa irányított egység minden tagja nevében köszönetét fejezte ki – közölte a rendőrség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk