Két év próbára bocsátás a gondatlan lovasíjász eltévedt nyila miatt

  • B. T.
  • 2020. szeptember 22.

Bűn

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta a bíróság azt a lovasíjászt, aki egy esztergomi rendezvényen íjával a lövést az indokoltnál távolabbról adta le. A nyílvessző emiatt egy néző hasába fúródott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint 2019. augusztus 19-én Esztergomban, a Bazilika melletti füves területen, az esztergomi rendezvény egyik műsoraként lovasíjász bemutatót tartottak. Az egyik férfi az íjjal történő lövés leadása során nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. A lövés biztonságos leadására vonatkozó szabály megszegése miatt a kilőtt nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

A sértetten a lövés miatt szerzett sérülések miatt másnap műtétet végeztek, az elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulók, a tényleges gyógytartam 4 hét volt.

Az Esztergomi Járási Ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a bíróság tárgyalás mellőzésével, a jogerőssé vált büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta a gondatlan férfit.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.