Két év próbára bocsátás a gondatlan lovasíjász eltévedt nyila miatt

  • B. T.
  • 2020. szeptember 22.

Bűn

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta a bíróság azt a lovasíjászt, aki egy esztergomi rendezvényen íjával a lövést az indokoltnál távolabbról adta le. A nyílvessző emiatt egy néző hasába fúródott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint 2019. augusztus 19-én Esztergomban, a Bazilika melletti füves területen, az esztergomi rendezvény egyik műsoraként lovasíjász bemutatót tartottak. Az egyik férfi az íjjal történő lövés leadása során nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. A lövés biztonságos leadására vonatkozó szabály megszegése miatt a kilőtt nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

A sértetten a lövés miatt szerzett sérülések miatt másnap műtétet végeztek, az elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulók, a tényleges gyógytartam 4 hét volt.

Az Esztergomi Járási Ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a bíróság tárgyalás mellőzésével, a jogerőssé vált büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta a gondatlan férfit.

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.