Kishajót, kisrepülőt, autókat foglalnak le Schadl Györgytől

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Bűn

Korábban már több milliárd forintnyi vagyont foglaltak le. 

A bíróság elrendelte, hogy lefoglalják azokat a járműveket, amiket az elmúlt hónapokban még pluszban találtak a letartóztatásban ülő Schadl György birtokában, mondta a bíró a csütörtöki tárgyaláson – számolt be a Telex. A korrupciós per alatt a végrehajtói kar volt elnökénél még találtak négy kocsit, egy kishajót és egy kisrepülőt. 

A vagyontárgyakat már korábban megtalálták Schadl György birtokában, akkor az ügyészség kérvényezte a lefoglalást, a bíróság pedig el is rendelte. 

A lap megjegyzi, az eljárásban korábban már lefoglalták a Schadl házaspárt több milliárd forintnyi közös vagyonát, bankszámláikat zárolták, az ingatlanokat zár alá vették. 

A következő héten a korrupciós ügy egyik mellékszálát, Schadl vízi találmányát tárgyalja a bíróság, akkor hallgatják meg tanúként Süli Jánost, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős egykori tárca nélküli minisztert is. A vád szerint ugyanis 2018-ban Völner Pál megkereste Sülit, hogy bemutassa neki Schadl találmányát, egy vízüzemű motort. Schadl a találmányra egymilliárd forint pályázati pénzt akart szerezni, ehhez akarta megszerezni Süli segítségét, áll a vádiratban, számolt be a portál. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk