Kitiltották a román Szociáldemokrata Párt (PSD) volt vezetőjét az Egyesült Államokból

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 5.

Bűn

A tiltás vonatkozik a politikus gyermekeire is.

Meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére a korrupció miatt börtönbüntetéssel sújtott Liviu Dragnea román szociáldemokrata politikus.

A szankció értelmében Liviu Dragnea meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére. A tiltás érvényes a politikus két gyermekére is.

"A bejelentett intézkedés erőteljes üzenet arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a korrupció elleni harcban és a jogállamiság fenntartásában Romániában" - fogalmazott közleményében az amerikai diplomácia irányítója.

A román Szociáldemokrata Párt (PSD) volt vezetőjét korrupciós ügy miatt még tavaly három és fél évi börtönbüntetésre ítélték Romániában, s bár az 56 éves politikus - aki mindvégig tagadta a vádakat - fellebbviteli bírósághoz fordult, az idén májusban jóváhagyták a büntetését.

Liviu Dragnea a román parlament alsóházának elnöke volt, 2009-ben az első Boc-kormányban két hónapig belügyminiszter, 2012 és 2016 között pedig a második Ponta-kormány közigazgatási és regionális fejlesztésekért felelős tárcavezetője volt.

(MTI)

Neked ajánljuk