Leállították a Rammstein énekese ellen szexuális zaklatás vádjával indított vizsgálatot

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 29.

Bűn

A hatóságok bizonyítékok hiányában vetettek véget a vizsgálatnak.

Leállította a Rammstein énekese, Till Lindemann ellen szexuális zaklatás vádjával indított vizsgálatot a berlini ügyészség. A DW azt írja, a nyomozók nem találtak bizonyítékokat Till Lindemann vélt szexuális zaklatására. 

Lindemann állítólagos áldozatai közül egy sem tett tanúvallomást, így a nyomozók nem tudták alátámasztani a szexuális visszaélésekkel és szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat, ahogy arra sem találtak bizonyítékot, hogy Lindemann kábítószer segítségével szexuális erőszakot követett volna el, vagy hatalmi fölényét kihasználva erőszakoskodott volna kiskorúval szemben.

Az ügyészek közleménye szerint megszüntették a vizsgálatot Alena Makeeva, a Rammstein menedzsmentjének egy korábbi tagja ellen is. Őt azzal vádolták, lányokat szervezett be az afterpartikra, azt ígérve, találkozhatnak az énekessel. Itt is bizonyítékok hiánya áll a háttérben.

Lindemann ezek szerint nagyjából szabad ember: Litvániában már nyár elején megszüntették a nyomozást ellene.  Akkor egy rajongója azt állította, hogy az italába kábítószert kevertek, így akarták rávenni a szexuális aktusra. A litván hatóságok nem találtak bizonyítékot arra, hogy a nőt kényszerítették volna, a berlini nyomozók szerint a nő vallomása zavaros volt, és személyesen nem volt szemtanúja bűncselekményeknek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk