Letartóztatták Brazíliában Rocco Morabitót, a calabriai maffia főnökét

  • narancs.hu
  • 2021. május 25.

Bűn

A 'ndrangheta-vezér Olaszország egyik legkeresettebb bűnözője volt. 

Elfogták hétfőn Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt, a 2019-ben egy uruguayi börtönből megszökött kábítószer-kereskedőre a brazil hatóságok az ország észak-keleti részén lévő Joao Pessoa városban bukkantak rá.

A calabriai maffia ('ndrangheta) főnökeként számon tartott Morabitót egy meg nem nevezett "másik olasz szökevénnyel együtt" tartóztatták le közös brazil-olasz nyomozás eredményeként - számolt be róla közleményében a brazil szövetségi rendőrség (PF).

"Az Interpol római központjának egy olasz rendőrökből álló csapata - amely a nyomozásban is részt vett - vasárnap érkezett Brazíliába olasz csendőrökkel együtt, már a letartóztatás reményében" - részletezte a rendőrségi közlemény.

A PF szerint Morabito személyében az Olaszország által egyik leginkább keresett bűnözőt sikerült elfogni.

"A Brazília és Olaszország közötti kábítószer-csempészet szervezésében az 1990-es évekig visszamenőleg megtalálni Rocco Morabito tevékenységének nyomait" - magyarázta a szövetségi rendőrség, amely kedden sajtóértekezleten ismerteti majd a sikeres elfogási művelet részleteit.

A nemzetközi rendőrségi szervezet, az Interpol úgynevezett vörös listáján szereplő, 54 éves bűnöző ellen a brazil legfelsőbb bíróság (STF) adta ki a letartóztatási parancsot. (MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk