Megpróbált megszökni a börtönből a dán feltaláló, aki a tengeralattjáróján meggyilkolt egy újságírót

  • narancs.hu
  • 2020. október 20.

Bűn

Úgy tudni, bombával fenyegetőzött, de a rendőrség alig egy kilométerre a börtöntől körbezárta, majd őrizetbe vette.

Egy rövid időre sikerült megszöknie a börtönből a Kim Wall svéd újságírónő megölése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Peter Madsen dán feltalálónak. A dán Copenhagen Post szerint úgy jutott ki az Albertslundban található Herstedvester börtönből, hogy elhitette az őreivel: bombát erősített a testére, amit felrobbant, ha nem engedelmeskednek neki. A lap információi szerint túszul is ejtette egyiküket.

De nem jutott messzire, a börtöntől körülbelül egy kilométerre körbezárták a rendőrök. Az Ekstra Bladet dán bulvárlap videót is közölt, melyen az látszik, hogy a fűben ülő férfit több, tőle 20-30 méternyire hasaló mesterlövész is célba vette.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga barkácsolta tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki riportot készíteni szállt fel a férfi búvárhajójára. Az áldozatot feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Először egy nemrég sugárzott televíziós dokumentumfilmben, telefoninterjúban vallotta be a gyilkosságot is.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk