Megrovást kapott a volt munkáltatóját közösségi oldalon rágalmazó férfi

Bűn

Azt írta munkáltatójáról, „fizetni nem szeret, csak ígér”. 

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a hatvanas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2019 szeptemberében, miután felmondott a munkahelyén, az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon közzétett bejegyzésében, annak ellenére, hogy bérvitájuk sosem volt egymással, volt munkáltatójáról és a cég szakmai vezetőjéről valótlanul azt állította, hogy „fizetni nem szeret, csak ígér”, ezért „csak az jelentkezzen” a cég álláshirdetésére, „akinek sok pénze van”.

A cég ügyvezetői magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A Szolnoki Járásbíróság több tárgyalást tartott az ügyben, és az utolsón, tavaly szeptemberben ítéletet hozott. A büntetlen előéletű férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tagadta bűnösségét, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért megrovásban részesítette, és a magánvádló jogi képviselőjének 130 ezer forint összegű munkadíja, mint bűnügyi költség viselésére kötelezte.

A magánvádló tudomásul vette az ítéletet. A vádlott is tudomásul vette az ítélet, a bűnügyi költség megfizetésére kötelező rendelkezés ellen azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés részben eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a vádlottat 70 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk