Öt kilogramm heroint találtak egy 81 éves dán nőnél a varsói reptéren

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Bűn

Dupla fenekű bőröndben cipelte a drogot az idős asszony.

Öt kilogramm heroint találtak a varsói repülőtéren egy Afrikából Kanadába tartó 81 éves, dán állampolgárságú nő bőröndjében, és kábítószer törvényellenes birtoklásának gyanújával azonnal letartóztattak – közölték lengyel tisztségviselők pénteken.

A drog értékét 515 ezer dollárra (205 millió forint) becsülték a hatóságok.

Az eset még vasárnap történt. A Chopin Nemzetközi Repülőtér vámtisztviselői azután döntöttek a Varsóban átszálló nő poggyászának átvizsgálása mellett, hogy gyanússá vált számukra a nő korábbi repülési útvonala és feszült viselkedése. Az ellenőrzésnél összesen öt kilogramm heroint tartalmazó több csomag került elő dupla fenekű bőröndjéből.

A Malawiból Kenyán és Kataron át Varsóba repülő nő tagadta a vádat, azt állította, hogy családtagjai adták neki a Kanadában élő rokonoknak szánt ajándékokkal teli bőröndöt – magyarázta Aleksandra Skrzyniarz, a varsói ügyészi hivatal szóvivője. A gyanúsítottat három hónapra letartóztatásba helyezték, az ügyészség pedig nyomozást indított az ügyben. A lengyel törvények értelmében akár 15 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják kábítószer törvényellenes birtoklása miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.