Rendőrökre lőttek a menekülő embercsempészek Budapest határában

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Bűn

Nem sérült meg senki, az elkövetőket elfogták.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot. A kisteherautó a megkülönböztető jelzést és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a járműből pedig több lövést is leadtak a rendőrök irányába – írja a Police.hu.

A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. Ezután kisebb tűzpárbaj alakult ki, a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi ugyanis egy közeli erdőbe menekültek, miközben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövés lövést követően viszonozta a tüzet.

A lövöldözők utáni hajszába a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is bekapcsolódott, akik fél kilenc előtt nem sokkal a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket, a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

 A hatóság közleménye szerint a kisteherautóban

„21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött.”

A lövöldözésben nem sérült meg senki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt indít eljárást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk