RTL Híradó: teherautósofőr lett a veronai buszbaleset sofőrje

  • narancs.hu
  • 2021. október 28.

Bűn

6 év letöltendő börtönt kapott, alvászavarral küzdött.

Mint arról beszámoltunk, 6 év letöltendő szabadságvesztést kapott a veronai buszbaleset sofőrje. Az elsőfokú ítélethez képest jelentősen enyhítették V. János büntetését, amit Olaszországban kell letöltenie.

Tavaly nyáron a bíróság első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte V. Jánost, a buszsofőrt, aki a bíróság szerint egy súlyosabb betegségéből következően alvászavarral küzdött, úgy ült a volán mögé. A bíróság szerint ez alaposabb vizsgálattal kiszűrhető lett volna. A sofőr ügyvédei akkor felmentésért fellebbeztek. Ehhez képest most másodfokon 6 év börtönbüntetést kapott a férfi, mivel az ügyész és a vádlott ügyvédje között peren kívüli egyezség született. V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie, az ítélethirdetésen nem jelent meg.

Mint ismert, 2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében, az A4-es autópályán a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz letért az útról, és nekiütközött az a fölött átvezető felüljáró pillérének, majd kigyulladt. A buszon 56 fő utazott, 17 ember életét vesztette.

Az RTL híradója úgy tudja, hogy V. János teherautósofőrként tovább dolgozhatott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk