6 év letöltendő szabadságvesztést kapott a veronai buszbaleset sofőrje

  • narancs.hu
  • 2021. október 26.

Bűn

Az elsőfokú ítélethez képest jelentősen enyhítették V. János büntetését, amit Olaszországban kell letöltenie.

Megszületett a jogerős döntés annak a magyar buszsofőrnek az ügyében, aki a 2017-es tragikus veronai buszbaleset során a járművet vezette – írja az Index az egyik áldozat, a velencei bíróságon tartózkodó hozzátartozója, Szendrei Endre beszámolójára hivatkozva.

Tavaly nyáron a bíróság első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte V. Jánost, a buszsofőrt, aki a bíróság szerint egy súlyosabb betegségéből következően alvászavarral küzdött, úgy ült a volán mögé. A bíróság szerint ez alaposabb vizsgálattal kiszűrhető lett volna. A sofőr ügyvédei akkor felmentésért fellebbeztek. Ehhez képest most másodfokon 6 év börtönbüntetést kapott a férfi, mivel az ügyész és a vádlott ügyvédje között peren kívüli egyezség született. V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie, az ítélethirdetésen nem jelent meg.

Mint ismert, 2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében, az A4-es autópályán a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz letért az útról, és nekiütközött az a fölött átvezető felüljáró pillérének, majd kigyulladt. A buszon 56 fő utazott, 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr, 17 ember életét vesztette.

(Index)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk