Sok külföldi halottja van az új-zélandi merényletnek

  • narancs.hu
  • 2019. március 16.

Bűn

Köztük pakisztániak, indiaiak és egyiptomiak is.

A hivatalos bejelentések és sajtóértesülések szerint a pénteki új-zélandi terrortámadásnak több külföldi halottja és sebesültje van.

Tömeggyilkosságért vádat emeltek az új-zélandi terrortámadások elkövetője ellen

49 embert ölt meg, a vádemelést közömbösen fogadta.

Az új-zélandi sajtó ott élő pakisztániaktól kapott tájékoztatás alapján szombaton arról írt, hogy legalább négy pakisztáni van a 49 halott között, beleértve egy kisfiút. Közben a pakisztáni külügyminisztérium ugyancsak szombaton közzétett egy listát, rajta a merényletek után eltűntként nyilvántartott kilenc pakisztáni állampolgárral. A tárca egyelőre csak annyit közölt, hogy próbálnak biztos információkat szerezni a sorsukról. Új-Zélandon hozzávetőleg ötezer pakisztáni él, az iszlámábádi kormány pénteken határozottan elítélte a történeket, a lelkiismereti szabadság elleni gyalázatos támadásnak minősítve a tömeggyilkosságot.

Az egyiptomi hatóságok szombati tájékoztatása szerint az afrikai ország négy állampolgára is életét vesztette az előző napi mészárlásban, halálukat már az új-zélandi hatóságok is megerősítették.

A jordániai külügyminisztérium szerint három állampolgáruk halt meg a két mecset elleni támadásban, többen megsebesültek.

A szaúd-arábiai tulajdonú al-Arabíja hírtelevízió jelentése szerint a merényletnek szaúdi sebesültjei is vannak.

Az eltűntként nyilvántartottak között kilenc indiai állampolgár vagy indiai származású ember is van – közölte India új-zélandi nagykövete, emberiesség elleni égbekiáltó bűncselekménynek nevezve a támadást.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk