Szökésben van a BRFK volt főtisztje, Porkoláb Zsolt

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 27.

Bűn

Labanc Ferenc bűntársának felbukkanására számítanak a fejvadászok.

Nem vonult be büntetése letöltésére a befolyással üzérkedés ­miatt három év szabadságvesztésre ítélt Porkoláb Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) volt főtisztje, írja a Magyar Nemzet.

Porkoláb ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A volt rendőrtiszt Labanc Ferenc egykori főnyomozó bűntársaként januárban zsarolás, befolyással üzérkedés és önbíráskodás kísérlete miatt három-három év szabadságvesztésre ítélték másodfokon.

Porkoláb esetében az ítélet jogerőre emelkedett, börtönbehívóját június közepén kapta meg, de nem vonult börtönbe.

A lap azt írja: a fejvadászok arra számítanak, hogy előbb-utóbb felfog bukkani vagy lebuktatja magát, mivel súlyos cukorbeteg.

false

Labanc Ferenc a Kúriához fordult, közben várja börtönbehívóját. Labanc a Magyar Nemzetnek azt mondta, be fog vonulni.

A vádirat és az ítélet szerint Porkoláb és Labanc érdekeltségébe tartozott egy magánnyomozásra és követelésbehajtásra szakosodott vállalkozás, és ügyfeleiknek azt állították, rendőri múltjuk révén nem nyilvános adatokhoz is hozzájutnak.

A BRFK két volt főtisztjét 2014 ­augusztusában a Terrorelhárítási ­Központ kommandósai fogták el. Az ügyészség szerint ötvenezer eurót és 220 ezer fontot vettek át az Ang­liá­ban élő Susan Cassidy­től, akinek azt ígérték, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szereznek meg hatósági nyilvántartásokból. A 72 órás őrizet után a bíróság nem tartóztatta le a gyanúsítottakat, fél évig házi őrizetben voltak, a bírósági tárgyalások alatt szabadlábon védekeztek.

Figyelmébe ajánljuk