Tovább húzódik a szexuális erőszakkal és zaklatással vádolt Harvey Weinstein ügye

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. augusztus 26.

Bűn

Újabb színésznő állítja, hogy a volt producer megerőszakolta.

Újabb felmerült vádak miatt az illetékes New York-i bíróság január 6-ra halasztotta a szexuális erőszakkal és zaklatással vádolt Harvey Weinstein két hét múlva esedékes bírósági tárgyalását.

A két újabb vádpontban New Yorkban hétfőn tartott meghallgatáson a bukott filmmogul nem vallotta bűnösnek magát. Donna Rotunno, Weinstein egyik ügyvédje a meghallgatás után közölte, hogy az újabb vádpontok ejtését fogják kérni, mivel azok "gyenge" lábakon állnak.

Az ügyészek szerint Annabella Sciorra színésznő ügyéről van szó, aki azt állítja, hogy Weinstein megerőszakolta őt 1993-ban. A vádhatóság el akarja érni, hogy a leginkább az HBO Maffiózók című sorozatából ismert színésznőt is vonják be tanúként a tárgyalásba, hogy egyértelműen bizonyítani tudják a szexuális erőszak vádját. Csakhogy Sciorra ügyét nem lehet a tárgyaláshoz kapcsolni, mert olyan régen történt, hogy az New York állam jogrendje szerint elévült.

Gloria Allred, Sciorra ügyvédje közölte, ügyfele hajlandó tanúskodni, és bírálta a vádlott ügyvédeit, mert azok megpróbálják megakadályozni a tanúskodását. Weinstein ügyvédjei azt is el akarják érni, hogy ügyfelük tárgyalását a nagy érdeklődésre való tekintettel helyezzék át New Yorkból az állam egy másik városába.

A 66 éves Weinsteint azzal vádolják, hogy 2013-ban megerőszakolt egy nőt, és 2006-ban szexuális aktusra kényszerített egy másikat. Ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.
Weinstein a letartóztatása óta következetesen tagadja, hogy részt vett volna bármilyen nem közös megegyezéssel létrejött szexuális aktusban. Egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon várja tárgyalását.

A dívány alkonya

A független filmek bajnokáról, Hollywood királycsinálójáról, Obama és Hillary bőkezű támogatójáról, a 81 Oscarral büszkélkedő szuperproducerről a New York Times írta meg először, ami Hollywoodban már rég nyílt titkoknak számított: Harvey Weinstein a kilencvenes évektől egészen mostanáig szexuális ragadozóként viselkedett nők tucatjaival. A vádak a zaklatástól a nemi erőszakig terjednek.

Figyelmébe ajánljuk