Tíz év homoszexuális jelenetekért

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. november 19.

Bűn

Homoszexuális szexjeleneteket is tartalmazó regény "írásáért és értékesítéséért" tíz év börtönbüntetést kapott egy kínai írónő.

A Liu nevű írónőt az elmúlt hónapban ítélte börtönbüntetésre Anhui tartomány bírósága "obszcén anyag" alkotása és eladása miatt. A "Megszállás" címet viselő regényében "férfiak homoszexuális viselkedését" ábrázolja, "többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat".

A pornográfia illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában - írja a BBC.com.

A Beijing News kínai hírportál szerint Liu - online művésznevén Tian Ji - fellebbezést nyújtott be a bíróságon.

A hatóságok azután szereztek tudomást a regényről, amikor az népszerűvé vált az online felületeken. Liu több mint 7000 példányt adott el a Megszállásból és más erotikus regényeiből, melyekkel 150 ezer jüant keresett - közölte a Global Times napilap.

A közösségi média felhasználói túlzónak találják az ítéletet. 
"Tíz év egy regényért? Ez túl sok" - írja egyikük a Weibón. 
"Azok, akik nemi erőszak elkövetésében bűnösek, kevesebb mint tíz évet kapnak" - utalt egy másik felhasználó egy 2013-as esetre, amikor egy egykori rendőrt 8 év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megerőszakolt egy négyéves kislányt.

Figyelmébe ajánljuk