Tizennégy szurkolót állítottak elő a rendőrök a budapesti EL-döntő napján

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. június 1.

Bűn

Három embert őrizetbe vettek.

Tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő a rendőrök a labdarúgó Európa-liga Budapesten tartott döntőjének napján, szerdán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján csütörtökön.

A Puskás Arénában több mint 61 ezer néző előtt tartották a finálét, amelyen a Sevilla 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte az AS Romát. A BRFK azt írta, a döntőre mintegy 16 ezer olasz és 13 ezer spanyol drukker érkezett Budapestre, valamint számos hazai és más országból érkező szurkoló követte élőben a mérkőzést. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a mérkőzés napján a rendőrök tizennégy szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő.

Két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy német állampolgárt rendbontás, nyolc lengyel állampolgárt kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy további lengyel állampolgárt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő.

Közülük a garázdaság miatt elfogott két lengyel és a rendbontás miatt elfogott német állampolgárt őrizetbe is vették. Pirotechnikai eszközzel visszaélés szabálysértés miatt egy olasz állampolgárra szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk