Több embert lelőtt egy ámokfutó Denverben

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 28.

Bűn

A nyílt utcán, ismeretlen okokból kezdett el lövöldözni.

Négy embert megölt és hármat megsebesített egy magányos lövöldöző Denverben, Colorado amerikai szövetségi állam fővárosában és környékén helyi idő szerint hétfőn, a támadóval a rendőrök végeztek - közölték az illetékes hatóságok. Az elkövető indítékát egyelőre nem tudni.

Paul Pazen rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón elmondta: a férfi délután öt órakor kezdett lövöldözni Denver egyik külvárosában, ahol két nőt megölt és egy férfit megsebesített. Ezután autóval menekült, miközben járművéből több lövést adott le az őt üldöző rendőrökre. Egy másik helyszínen, a város keleti részén található Cheesman Parkban egy férfival végzett, majd Denver nyugati részén is lövöldözött. Ott szerencsére senkit sem talált el.

 Innen a közeli Lakewoodba utazott tovább, ahol egy üzletben megölte negyedik áldozatát - mondta el John Romero, a lakewoodi rendőrség szóvivője.

A támadó a lakewoodi rendőrséggel is tűzharcba keveredett. Végül egy szállodában keresett menedéket, ahol megsebesített egy alkalmazottat és egy rendőrt, mielőtt lelőtték - tette hozzá Romero.

A sebesültek állapotáról nem közöltek részleteket. Az ügyben vizsgálat indult.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk