Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen

  • narancs.hu
  • 2019. február 4.

Bűn

A vád szerint 2011-től bűnszervezetet működtetett, amelyet azért hozott létre, hogy elkerülje az általa vezetett cég adófizetési kötelezettségét.

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség az egykori szombathelyi ellenzéki politikus és húsz társa ellen – szúrta ki az Index. A vádirat szerint Czeglédy mint a Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője 2011-től bűnszervezetet hozott létre annak érdekében, hogy a diákmunka közvetítéssel foglalkozó cég mentesülhessen a rá vonatkozó adók megfizetése alól.

A bűnszervezet működtetésében összesen 21 személy, 8 iskolaszövetkezet, 2 korlátolt felelősségű társaság és 1 részvénytársaság vett részt. A vád szerint az évek alatt 3 milliárd 254 millió 729 ezer, míg egyéb adók és járulékok tekintetében 2 milliárd 960 millió 976 ezer forint, azaz mindösszesen 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okozott az államnak.

A szóban forgó ügyről korábban itt írtunk bővebben:

We love money! - A Czeglédy-ügy háttere

Minden eddiginél részletesebben tárjuk fel nyilvános információk alapján az ún. Czeglédy-ügyben érintett cégek működését. Az I Love Diákmunka nevű ernyőszervezet árnyékában különös alakok tűnnek fel, milliárdok tűnnek el. És van egy letartóztatott szocialista politikus.

Az áprilisi választások körüli botrányról pedig itt:

Lett még egy

Az előzetesben lévő Czeglédy Csaba szombathelyi független országgyűlési képviselőjelölt másfél napig volt csak szabadlábon: miután a mentelmi joga miatt szabadult a börtönből, az ügyészség pillanatok alatt elintézte, hogy ismét rács mögé kerüljön. Az ügymenet több ponton jogsértő lehetett. Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus ellen immár két ügyben folyik nyomozás (az ügyeket utóbb az ügyészség fura módon egyesítette, erről később).

Neked ajánljuk