Vádat emeltek Gődény György ellen

  • narancs.hu
  • 2021. június 21.

Bűn

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a járványtagadó gyógyszerészre.

A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény György ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség – írja24.hu. A „járványszkeptikus” gyógyszerész ügye már tart egy ideje. A vádemelés azért csúszott eddig, mert az ügyészi döntés előtt Gődény kapott egy hónapot arra, hogy átolvashassa a róla szóló iratokat.

A vádirat szerint Gődény tavaly novemberben „A választás szabadsága” címmel olyan írást jelentetett meg a saját internetes oldalán – majd közösségi oldalain –, amelyben valótlan és megalapozatlan állításokat tett a veszélyhelyzetről és a járvány elleni védekezésről. Az ügyészség szerint a gyógyszerész állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék és a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek.

A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztésért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Gődényt.

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk