Február elejétől jönnek az egységesített cigarettás dobozok

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Élet + Mód

Ideér a régóta beharangozott változtatás. Eltűnnek a különféle színes designok. 

Piaci forrásokból értesült a 24.hu arról, hogy február elejétől gyakorlatilag az ország összes dohányboltjában már csak egységes csomagolásba helyezett cigarettákat lehet majd vásárolni.

A szigorítást, miszerint az ország összes dohányboltjában egységes csomagolásba helyezett cigarettákat lehet vásárolni, még Lázár János jelentette be 2015 júniusában, a bevezetés határidejét akkor 2019-re lőtték be, majd két és fél évvel kitolták. Ez a türelmi idő járt le 2021. december 31-én, emlékeztet a 24.hu. 

Mivel a rendelet szerint a készletre vásárolt, még felmárkázott és egyedi designú termékeket a határidő lejártát követően is lehetett értékesíteni a dohányboltokban, ezért csak most lesz észrevehető a váltás: a felhalmozott készletek a forgalomtól és a beszállítás gyakoriságától függően most már tényleg napokon belül szinte mindenhol elfogynak, onnantól az új rendelésekben szereplő termékek egységes csomagolásban kerülhetnek ki a polcokra – írják.

Az intézkedés a dohányáruk közül a cigarettákat, a finomra vágott töltős és sodródohányokat, valamint a pipadohányokat érinti.  A szivarkák, a szivarok és a dohányhevítéses termékeknek nem kell egységes csomagolásban lenniük.

A 24.hu hozzáteszi, hogy információik szerint nem lesz egyszerű a változástól a dohányboltosok élete, ugyanis  több száz, sőt, több ezer ugyanolyan kinézetű cigarettásdoboz közül eleinte nehéz lesz megtalálni azt, amit a vevők kérnek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Nem az a kérdés, hogy magyar-e a Nobel-díj

Szabad büszkének lenni és magyarnak nevezni a két Nobel-díjat, de közben ne felejtsük el, hogy az elmúlt tizenhárom év önkényes kormányzása nem teremtett kiszámíthatóbb körülményeket az egyetemeken. Márpedig a hosszútávú, eredményes kutatómunka feltétele a kiszámíthatóság lenne.